Audio aansluitingen

Aux kabels

De AUX aansluiting, ook wel 3,5MM jack aansluiting genoemd, is al jaren de meest populaire aansluiting voor oortjes en headsets. Ook Apple earphones werden tot kort geleden met de AUX aansluiting geproduceerd.

lees meer

Lightning kabels

Apple heeft speciaal voor de iPhone 7 en 8 Earpods met een lightning connector uitgebracht. Omdat deze iPhones ook de lightning aansluiting gebruiken voor het opladen is er nu nog maar een ingang nodig in plaats van twee. Super handig dus.

Lees meer

USB aansluitingen

USB A kabels

De USB A kabel staat bekend als de USB kabel en is dan ook de meest gebruikte USB aansluiting. Deze sluit dan ook aan op bijna alle computers en laptops en wordt ook gebruikt voor bijna alle opladers en stekkers.
Lees meer

USB B kabels

De USB B kabel is wellicht een van de minder bekende USB aansluitingen. Toch wordt deze verbinding vaak gebruikt voor het verbinden van bijvoorbeeld printers, harde schijven of scanners. Deze kabel wordt steeds zeldzamer.
Lees meer

USB C kabels

De USB C kabel is een recente USB kabel die de laatste jaren meer en meer gebruikt wordt. Ook apple gebruikt nu de USB C aansluiting voor de nieuwste iPhone, iPad air en macbook modellen. Ook Samsung gebruikt deze aansluiting.
Lees meer

Micro USB kabels

De micro USB kabel is enorm populair bij smartphones van onder andere Samsung, Huawei en Nokia. Deze aansluiting wordt verder ook gebruikt voor het opladen van bijvoorbeeld e-readers of playstation 4 controllers.

Lees meer

Overige aansluitingen

HDMI kabels

De HDMI kabel is de meest bekende verbindingskabel voor het projecteren van zowel audio als video. HDMI aansluitingen zijn onder andere te vinden op gameconsoles, pc’s en gameconsoles.
Lees meer

Lightning kabels

De lightning aansluiting van Apple is het nieuwere alternatief voor de eerdere 30-pins connectors van Apple. Vanaf de iPhone 5 wordt de lightning ingang gebruikt. De USB C ingang is sinds de iPhone 12 series de standaard aansluiting.
Lees meer