Wie heeft de telefoon uitgevonden?

Wie heeft de telefoon uitgevonden?

Wie heeft de telefoon uitgevonden?

De telefoon is een van de meest opvallende innovaties die we daar ter wereld kunnen vinden. Het zorgde voor een revolutie in de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Om dezelfde reden is het de moeite waard om de geschiedenis van de telefoon te bekijken en te zien wie het heeft uitgevonden.

Bekijk de best verkochte producten!

De geschiedenis van de telefoon

Kinderen kregen op de lagere school de opdracht om twee blikken met dunne draad aan elkaar te verbinden en ze stevig uit elkaar te houden zodat geluid van het ene uiteinde naar het andere kon reizen. Dit is een eenvoudige telefoon, vergelijkbaar met die in de Flintstones-cartoons, maar echte telefoons hebben energie en componenten nodig.

Dit is een geheel andere methode die op schepen wordt gebruikt, waarbij lange pijpen vanaf de brug helemaal naar de machinekamer kunnen worden gedragen. In het begin van de 19e eeuw werd de elektrische telegraaf gemaakt en deze zond voortdurend verschillende soorten berichten uit. De drang om de telegraaf te verbeteren was altijd aanwezig. Alexander Graham Bell bedacht het concept voor de telefoon nadat hij had geleerd over geluidsgolven tijdens het opleiden van dove kinderen.

Hoe kwam het dat Alexander Graham Bell de telefoon maakte?

Bell werd beschouwd als een heer en de uitvinder van de telefoon. Op dezelfde dag, 14 februari 1876, dienden Bell en Elisha Gray, een andere bekende uitvinder, hun patenten voor de telefoon in. Helaas hebben de advocaat van Bell en de klerk van het octrooibureau, beide veteranen uit de Burgeroorlog, samengespannen om de uitvinding van Bell als eerste te laten registreren. Toen de octrooi-onderzoeker merkte dat beide aanvragen identiek waren, stopte hij de procedure totdat ze konden worden bewezen. Bell kreeg het patent na het demonstreren van Gray’s aanpak. Volgens historici zou Gray, als Bell niet als eerste had getoond, als de uitvinder van de telefoon zijn beschouwd.

Telefoons worden een commerciële dienst

De innovaties van Alexander Graham Bell en Thomas Watson leidden binnen een jaar na de registratie van Bells patent direct tot de eerste commerciële telefoondiensten. Andere bekende wetenschappers, zoals Johann Reis uit Duitsland en Antonio Meucci uit Italië, hadden eerder prototypes van telefoons getoond, maar hun technieken waren niet zo geavanceerd als die van Bell.

De inwoners van Boston waren de eersten die profiteerden van de installatie van de eerste telefoon in 1877. Dankzij de uitvinding van telefooncentrales konden abonnees praten met elke telefoon die op dezelfde telefoonlijnen was aangesloten. In 1878 werd de eerste in New Haven in gebruik genomen. De Verenigde Staten hadden na de eerste drie jaar van commerciële telefonie bijna tienduizenden telefoons. Abonnees zochten bij de uitvinding van de telefooncentrale een methode om met elkaar te communiceren zonder verbinding te hoeven maken met een telefoniste.

Vroege telefooncentrales waren lokaal en een abonnee kon alleen een andere abonnee op zijn eigen centrale bellen door een operator te vragen dit te doen. Telefoneren op afstand was niet mogelijk vanuit huis. Er was behoefte aan een ontmoeting met de centrale telefooncentrale, die over grotere lijnafstanden kon communiceren.

In de jaren 1920 produceerde Western Electric een telefoon met een handset, oortje en microfoon, wat een revolutie teweegbracht in de huistelefoon. Voor het eerst konden abonnees communiceren terwijl ze zich verplaatsen. De Bell Model 102 was de eerste creatie van dit soort telefoon, die vandaag de dag nog steeds veel wordt gebruikt.

Telefoons in de wereld van vandaag

Vanaf nu zijn er veel verschillende varianten van telefoons op de markt verkrijgbaar. Het gaat zowel om digitale telefoons als om analoge telefoons. U kunt ook veel andere varianten van telefoons ontdekken, zoals satelliettelefoons, zakelijke telefoons, homeline-apparaten en mobiele telefoons, die mensen voor veel verschillende doeleinden gebruiken.

Bekijk meer artikelen van Koopjekabels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *