Hoe weet je dat je telefoon is gehackt?

Hoe weet je dat je telefoon is gehackt?

Hoe weet je dat je telefoon is gehackt?

We gebruiken onze mobiele telefoons om veel werk gedaan te krijgen in het dagelijks leven. Om dezelfde reden zijn hackers erg geïnteresseerd in het hacken van onze mobiele telefoons en het verkrijgen van onze informatie. Hoewel uw smartphone wordt geleverd met tal van beveiligingsfuncties om u weg te houden van dergelijke hackpogingen, moet u toch rekening houden met het potentiële gevaar. Houd daarom de redenen in de gaten die aangeven of je telefoon is gehackt of niet.

Bekijk de best verkochte producten!

Tekenen die aangeven dat je telefoon is gehackt

Hier is een lijst met enkele van de meest prominente redenen die aangeven of uw telefoon is gehackt of niet. Houd deze redenen in de gaten en je zult de waarheid achterhalen.

  • Je batterijniveau daalt zonder uitleg

Hoewel de levensduur van de batterij van een telefoon na verloop van tijd vanzelf zal afnemen, kan een smartphone die is geïnfecteerd met malware de levensduur van de batterij aanzienlijk verkorten. Dit komt omdat het virus – of spionagesoftware – mogelijk telefoonbronnen gebruikt om het apparaat te scannen en gegevens naar een criminele server te sturen.

  • Je ervaart een trage uitvoering

Ervaar je regelmatig dat je telefoon stopt of dat bepaalde programma’s crashen? Dit kan worden veroorzaakt door malware die de bronnen van de telefoon overbelast of conflicten veroorzaakt met andere apps. Het is ook mogelijk dat programma’s blijven draaien ondanks uw pogingen om ze af te sluiten, of dat de telefoon crasht en/of herhaaldelijk opnieuw opstart. Net als bij een kortere levensduur van de batterij, kan een langzamere telefoon verschillende oorzaken hebben, waarvan de meest voorkomende dagelijks gebruik is, dus overweeg eerst uw Android of iPhone grondig schoon te maken.

  • Onverklaarbaar datagebruik

Een andere indicator van een gehackte telefoon is een abnormaal hoge datarekening aan het einde van de maand, die het gevolg kan zijn van malware of spionagetoepassingen die op de achtergrond werken en gegevens terugsturen naar een server.

  • Gemiste telefoontjes

Wees voorzichtig als u lijsten met oproepen of sms-berichten opmerkt van nummers die u niet herkent – dit kunnen dure lijnen zijn die spyware uw telefoon dwingt contact op te nemen, waarbij de inkomsten naar de cyberpocket gaan. criminelen in dit geval, kijk dan op uw telefoonafschrift voor eventuele kosten die u niet kent.

  • Willekeurige pop-ups

Hoewel niet alle pop-upmeldingen impliceren dat uw telefoon is gehackt, kunnen ze aangeven dat uw telefoon is geïnfecteerd met adware, een type malware dat apparaten pusht om specifieke pagina’s te bekijken om inkomsten te genereren via klikken. Zelfs als een pop-up niet het product is van een gehackte telefoon, kunnen veel van hen phishing-links zijn die zijn ontworpen om gebruikers te misleiden om persoonlijke informatie in te voeren of verdere software te downloaden.

  • Ongebruikelijke activiteit aan de telefoon

Als een hacker toegang krijgt tot uw telefoon, heeft hij toegang tot al uw accounts, inclusief sociale media, e-mail en een verscheidenheid aan levensstijl- en productiviteitstoepassingen. Dit kan zich uiten in accountgedrag, zoals het wijzigen van een wachtwoord, het verzenden van e-mails, het markeren van ongelezen e-mails die u zich niet meer herinnert of u zich aanmeldt voor nieuwe accounts die u verificatie-e-mails sturen.

In deze situatie bent u mogelijk kwetsbaar voor identiteitsfraude, die optreedt wanneer dieven informatie gebruiken die is gestolen van uw gecompromitteerde accounts om nieuwe accounts op uw naam aan te maken. Voordat u een beveiligingsscan op uw telefoon uitvoert, is het een goede zaak om het wachtwoord onmiddellijk te wijzigen zonder ze op uw telefoon bij te werken.

Dit zijn slechts enkele van de meest prominente redenen die erop wijzen dat uw telefoon is gehackt. Houd hier rekening mee en onderneem de juiste stappen om verrassingen die op uw weg zouden komen te voorkomen.

Bekijk meer artikelen van Koopjekabels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *