Wat is NFC?

Wat is NFC

Wat is NFC?

Vanwege de populariteit van online betalingsoplossingen zoals Google Pay, is NFC een wijdverbreide draadloze technologie geworden. Dit geldt met name voor high-end smartphones en zelfs budgetapparaten. Je hebt vast wel eens van NFC gehoord, maar wat is het precies? Blijf lezen en je komt er wel achter.

Bekijk de best verkochte producten van koopjekabels!

Wat is NFC precies?

NFC staat voor “Near Field Communication” en maakt communicatie op korte afstand mogelijk tussen compatibele apparaten, zoals de naam al aangeeft. Dit vereist het gebruik van ten minste één verzendend apparaat en één ontvangend apparaat. De NFC-standaard kan door verschillende apparaten worden gebruikt en is geclassificeerd als actief of passief

Wat is NFC?
Tags en andere kleine zenders die passieve NFC-apparaten zijn, kunnen informatie doorgeven aan verschillende NFC-apparaten die hun eigen stroombron nodig hebben. Ze kunnen niet linken naar verschillende componenten en kunnen informatie uit andere bronnen niet interpreteren. Deze zijn vaak via interactieve wandborden of advertenties.Actieve apparaten kunnen gegevens verzenden en ontvangen, evenals verbinding maken met andere actieve apparaten en inactieve apparaten. Veruit het meest voorkomende actieve NFC-apparaat is een smartphone. Kaartlezers voor het openbaar vervoer en touch-betaalterminals zijn aanvullende voorbeelden van de technologie.

Hoe werkt NFC?

NFC werkt, net als Bluetooth en andere draadloze communicatie, op het idee om gegevens via radiogolven te verzenden. Een ander protocol voor draadloze gegevensoverdracht is Near Field Communication (NFC). Dit houdt in dat apparaten, om effectief te kunnen communiceren, aan bepaalde vereisten moeten voldoen. De NFC-technologie is gebaseerd op eerdere RFID-concepten (radiofrequentie-identificatie) die elektromagnetische inductie gebruikten om gegevens over te dragen.

Dit is het belangrijkste onderscheid tussen NFC en Bluetooth. De eerste kan worden gebruikt om gegevens over te brengen en om elektrische stromen in passieve componenten te produceren. Passieve apparaten hebben daarentegen geen voeding nodig. In plaats daarvan kunnen ze worden gevoed door het elektromagnetische veld van een actieve NFC-component wanneer deze binnen bereik komt. Helaas heeft NFC-technologie onvoldoende inductie om onze apparaten op te laden, hoewel QI draadloos opladen hetzelfde concept volgt.

Wat zijn de voordelen van NFC?

Nu heb je een basiskennis van waar NFC om draait. Met dat in gedachten, is het de moeite waard om ook de voordelen van NFC te bekijken.

  • NFC is een van de handigste technologieën die beschikbaar zijn voor mensen om te gebruiken en door te gaan met het doen van betalingen of andere soortgelijke transacties, samen met de hulp van smartphones. Mensen met NFC-compatibele apparaten kunnen bijvoorbeeld portemonnees in hun smartphones installeren en doorgaan met betalen.
  • NFC kan zowel ondernemingen als klanten praktische voordelen opleveren.
  • Je kunt NFC-technologie gebruiken voor meerdere toepassingen die tot verschillende domeinen behoren. Enkele van de meest prominente domeinen zijn onder meer inwisselen, het boeken van tickets, reserveringen, bankieren en in- en uitrijkaarten.
  • Je hoeft geen koppelingsproces te doorlopen om NFC te gebruiken, wat u bij Bluetooth wel zou moeten doen. Sterker nog, een NFC-verbinding kan zonder problemen direct tot stand worden gebracht.
  • NFC biedt u veilige connectiviteit. Wanneer je NFC vergelijkt met creditcard- en betaalpastransacties, kom je erachter dat NFC uiteraard gunstig is. Het zou ook een pincode gebruiken om u extra bescherming te bieden.
  • Je kunt maximale compatibiliteit krijgen van NFC voor de RFID-netwerken.
  • NFC kan veilige toegang bieden voor de medewerkers en studenten binnen gebouwen.

Het belangrijkste over de vraag, wat is NFC, is nu wel beantwoord! Middels de subvragen over wat is NFC hebben wij geprobeerd antwoord te geven met enkele voordelen. Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen die je uit NFC kunt halen. Als deze indruk op je maken, is het mogelijk om door te gaan en NFC te gaan gebruiken. Neem ook eens een kijkje in onze kabel webshop!Mocht je nog vragen hebben over wat is NFC, dan staan wij graag klaar om die vragen te beantwoorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *