iPhone 13 – Wat kunnen we verwachten?

iPhone 13

iPhone 13 modellen

Apple staat weer op het punt om het nieuwe toptoestel aan te kondigen: De iPhone 13. Ondanks dat er nog niks officieel bekend is gemaakt door Apple zijn er wel al een heel aantal geruchten. Hier lees je alles wat tot nu toe verwacht wordt. Volgens zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt de iPhone 13, net zoals de iPhone 12, ook weer in 4 varianten; de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Ook de grootte van het scherm zal even groot blijven als zijn voorgangers, aldus analist Kuo.

ONZE iPhone producten

Nieuwe iPhone 13 features

De iPhone 13 beloofd een aantal nieuwe features te hebben waar iedere Apple-fan vrolijk van wordt. Ten eerste bevat het toestel weer een mogelijkheid voor Touch ID, zoals bij de oudere modellen tot de iPhone 8. Echter zal dit niet met een fysieke knop zijn, maar met Touch ID onder het scherm (zoals al eerder te zien was bij de Samsung S10 lijn). Zo wordt de telefoon ontgrendeld door simpelweg je vinger op het scherm te leggen.Daarnaast gaat het scherm van de iPhone een behoorlijke upgrade krijgen. Het toestel zou worden voorzien van een 120Hz Promotion-display. Dit zorgt voor een veel vloeiendere ervaring doordat het scherm zich twee maal zo snel ververst. Dit is geweldig voor mensen die graag films kijken of games spelen op hun telefoon.

Apple gebruikt in de nieuwe modellen een nieuw soort ruimtebesparende batterij, waardoor de batterij in de iPhone 13 aanzienlijk groter zal zijn dan die van zijn voorganger. Het gaat hier om een toename van 10 procent en tot wel 18 procent bij het Pro Max model. Deze toename in batterijduur is het gevolg van de negatieve reacties op de batterij van de iPhone 12. Het is te verwachten dat ook de nieuwe smartphone voorzien zal zijn van de populaire MagSafe functionaliteit.

Er wordt bij het nieuwe toestel een beter wifistandaard verwacht. De telefoon komt mogelijk met WiFi 6E. De verbinding zal hierdoor nog sneller en veiliger worden. Op dit moment ondersteunen de nieuwste toestellen WiFi 6. Met WiFi 6 is de draadloze verbinding bijna drie keer zo snel als voorheen. Met WiFi 6E wordt er echter een nieuwe golflengte toegevoegd aan WiFi, de 6GHz band. Dit creëert meer ruimte waardoor de snelheid toeneemt.

iPhone 13 ontwerp en camera

Het ontwerp van iPhone 13 zal niet schrikwekkend afwijken van de iPhone 12. De scherpe randen en vlakke zijkanten die geïntroduceerd zijn met de release van de iPhone 12 zullen niet veranderen. Echter wordt er gewerkt aan het verkleinen van de inkeping bovenaan de telefoon, waar de selfie camera en de sensoren voor Face-ID verwerkt zijn. In de inkeping zit daarnaast ook de oorspeaker en deze wil Apple naar de bovenzijde van het toestel verplaatsen zodat er meer ruimte vrijkomt en deze inkeping verkleind wordt.

Zoals gewoonlijk worden de camera’s in de nieuwste Apple producten een stuk beter. Zo zouden de iPhone 13 mini en iPhone 13 de camera’s van de iPhone 12 Pro Max. De iPhone 13 Pro en Pro Max zullen echter nog betere camera’s krijgen. Vooral de ultragroothoeklens zal verbeterd worden. Het diafragma wordt vergroot en de camera zal beschikken over autofocus in plaats van vaste focus. Door deze upgrades kun je nog mooiere en scherpere foto’s en video’s maken.

iPhone 13 Prijzen en releasedatum

Over de prijzen is bekend dat deze waarschijnlijk zeer vergelijkbaar zullen zijn met de prijzen van de iPhone 12 modellen.

  • iPhone 13 mini: €809,-
  • iPhone 13: €909,-
  • iPhone 13 Pro: €1159,-
  • iPhone 13 Pro Max: €1259,-

De iPhone 12 werd in 2020 later aangekondigd dan voorgaande jaren, de release was toen niet in september maar pas in oktober. Echter laat analist Kuo weten dat dit eenmalig is en we in 2021 de release in de tweede week van september kunnen verwachten. Als Apple besluit de oude traditie voort te zetten, wordt het nieuwe toestel onthuld 7 of 8 september. De vrijdag erop kan de mobiele telefoon vooraf besteld worden. Die vrijdag valt dit jaar op de 10e. Een week later ligt je bestelling dan op de deurmat en verschijnen de toestellen in de winkels. De officiële release is dus vermoedelijk 17 september 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *