XIAOMI – Streven ze Apple voorbij?

Xiaomi Smartphone

Gaat deze Chinese smartphonegigant Apple voorbij?

Als je denkt aan marktleiders in de smartphone industrie komen waarschijnlijk eerst bedrijven als Apple en Samsung in je op, wellicht gevolgd door Huawei of Nokia. Een minder bekende naam, ondanks het zeer grote marktaandeel, is voor de meesten Xiaomi. Deze Chinese smartphone fabrikant heeft zich echter, sinds de oprichting in 2010, ontwikkeld tot een grootheid in de wereld van smart devices. De groei van deze relatieve nieuwkomer is zo significant dat Xiaomi in Q1 van 2021 meer smartphones verkocht binnen Europa dan Apple!

Het geheim van Xiaomi

Een van de belangrijkste voordelen van Xiaomi ten opzichte van Apple is het enorme prijsverschil. Een relatief nieuwe smartphone van Xiaomi kost namelijk nog niet de helft van een nieuwe iPhone. Indien je echter de specificaties en mogelijke functies van Xiaomi-smartphones vergelijkt met de iPhone ontdek je weinig grove pluspunten aan de kant van Apple. Zo zijn de meeste Xiaomi modellen, hoewel vaak groter of even groot als de iPhones, dunner en lichter. Ook is de batterijcapaciteit bij Xiaomi vaak groter en zijn de camera’s van betere kwaliteit.

Technologische voorloper

Niet alleen wat betreft specificaties domineert Xiaomi. Ook op het gebied van inventieve, futuristische en tevens duurzame smartphone-functionaliteiten is deze Chinese fabrikant een van de voorlopers. Afgelopen maand lekte uit dat de aankomende Xiaomi Mi 12 mogelijk een hoofdcamera heeft met maarliefst 200 MegaPixels. Indien het aankomende Xiaomi model inderdaad deze feature heeft zal deze smartphone enorm hoog ranken op de ranglijst van smartphones met de beste camera’s.

Een andere innovatieve feature die we binnenkort van Xiaomi kunnen verwachten is een selfie-camera die verwerkt is in de schermrand. De camera zal verder volledig onder het scherm worden geplaatst opdat er geen ruimte van het display meer in beslag wordt genomen door de selfie-camera zoals dat nu het geval is.

De toekomst van Xiaomi

Gezien de exponentiële groei van deze Chinese smartphone-gigant is het niet meer dan logisch te verwachten dat ook de komende jaren de technologische ontwikkelingen binnen Xiaomi zich zullen voortzetten. Aangezien ook de populariteit van het merk binnen Europa en Noord-Amerika in de afgelopen jaren sterk is toegenomen is de kans groot dat in beide continenten het marktaandeel zal blijven toenemen, zeker ook omdat bedrijven als Apple en Samsung op het gebied van prijs onmogelijk zullen kunnen concurreren met dit bedrijf. Hoewel Apple momenteel haar hoge verkoopcijfers grotendeels te danken zal hebben aan haar naamsbekendheid en sterke online branding zal ook dit voordeel mogelijk op korte termijn verdwijnen door de toenemende positieve media-aandacht voor deze gewaagde Chinese concurrent.

Naast Smartphones biedt Xiaomi ook een scala aan andere smartdevices aan, waaronder onder meer camera’s, smartwatches, digitale wekkers, tandenborstels, smart-verlichting, draadloze oordopjes, wifi routers en nog veel meer. In 2017 bracht dit bedrijf zelfs een elektrische scooter op de markt die in ditzelfde jaar ook nog eens werd beloond met de prestigieuze Red Dot “Best of the Best” Award. Omdat Xiaomi Corporation op technologisch gebied voorloopt op de meeste concurrenten in de smartphone-industrie kunnen we verwachten dat ook op het gebied van smartphone-accessoires Xiaomi’s marktaandeel in de aankomende jaren zal toenemen, hoewel ook Apple’s MagSafe serie zeer goed scoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *