Magsafe accessoires

Magsafe overzicht

Wat is magsafe?

Zoals de naam al zegt speelt de magnetische functie een cruciale rol bij de nieuwe Magsafe-accessoires. De nieuwe Magsafe serie van Apple zou het opladen van je smartphone niet alleen sneller maar ook veiliger moeten maken. De iPhone 12 series bevat namelijk een magneet in de achterkant van de behuizing waarmee je iPhone magnetisch aansluit op de Magsafe oplader of de andere accessoires. Door de perfecte aansluiting gaat er bij het opladen met een Magsafe-oplader vele malen minder energie verloren dan bij andere draadloze opladers. Apple stelt dat het opladen van een iPhone 12 tot 50% bij het gebruik van een Magsafe oplader slechts een uur duurt terwijl dit met andere draadloze opladers tot wel 1,5 uur zou duren.

Bekijk onze opladers

Het ontstaan van MagSafe

Hoewel de Magsafe accessoires de laatste tijd steeds populairder worden bestaat het systeem al veel langer. Apple bracht de Magsafe oplaadfunctie namelijk al jaren geleden uit voor de Macbook Pro in 2006. Deze oplaadkabel sloot magnetisch aan op de MacBook om zo efficient mogelijk te kunnen opladen met zo min mogelijk energieverlies. In 2005 nam Apple afscheid van dit systeem als standaard oplaadmethode voor alle Macbook modellen. De 12-inch MacBook in 2015 en de MacBook Pro uit 2016 waren de eerste MacBook modellen na 2006 die zonder Magsafe oplader werden uitgebracht. In 2020 bracht Apple het Magsafe-systeem opnieuw op de markt met de release van de iPhone 12 series. Ook het oplaadproces van de Apple Watch is vergelijkbaar met deze magnetische oplaadmethode.

Andere MagSafe accessoires

Hoewel het Magsafe systeem oorspronkelijk diende als oplaadmethode waarbij zo min mogelijk energie verloren gaat en daarmee de oplaadsnelheid zo hoog mogelijk ligt, zou Apple, Apple niet zijn als ze dit simpele doch slimme systeem niet verder zou uitmelken. Apple bracht namelijk, behalve draadloze opladers en bijbehorende hoesjes, onder meer ook Portefeuilles, hoezen, kaarthouders en leren sleeves uit. Al deze verschillende accessoires zijn ook weer in honderden, al dan niet duizenden, soorten, maten en kleuren beschikbaar. Mede dankzij de enorme populariteit van de Magsafe accessoires steeg de omzet van Apple in de wearables, home en accessoires categorie in het laatste kwartaal van 2020 met maar liefst 30% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, namelijk van 10 miljard dollar naar 13 miljard dollar.

Wat is er zo safe aan?

Nu vraag je je misschien af wat deze methode nou ‘safe’ maakt. De magneet in jouw iPhone 12 heeft een dubbele functie. Niet alleen wordt de magnetische functie gebruikt om je telefoon sneller op te laden, ook dient deze als extra beveiliging voor je telefoonhoesje of pashouder. De speciale Magsafehoesjes hebben namelijk eenzelfde magneet die op zijn beurt ook weer precies aansluit op de magneet in de achterkant van je iPhone 12. Op deze manier zit je telefoonhoesje dus nog beter bevestigd. Op internet vallen verschillende verhalen te lezen van mensen die hun telefoon in een sloot lieten vallen en deze dankzij de Magsafe magneet heelhuids terugvonden. Deze bijzondere versie van magneetvissen zorgt dan ook voor de meest vreemde verhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *